Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus μετρούν περίπου 6 μήνες ζωής, αλλά το ενδιαφέρον έχει στραφεί ήδη στον διάδοχό του iPhone 7 και 7 Plus. Τι κι αν ο Σεπτέμβριος αργεί να έρθει, οι φήμες και οι διαρροές έχουν την τιμητική τους και μας έχουν δώσει ήδη μια πρώτη εικόνα.

Τι περιμένουμε λοιπόν να φέρει η Apple από την ναυαρχίδα του 2016;
Οθόνη
Ξεκινάμε με την οθόνη, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει μέγεθος, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα κρατήσουν τις 4.7 και 5.5 ίντσες των προκατόχων τους. Σε λίγες μέρες από τώρα η Apple θα ανακοινώσει και το iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών, οπότε θα καλύψει όλα τα μεγέθη.

Ωστόσο, έχουν ακουστεί φήμες για καλύτερη ανάλυση, όπως QHD ή ακόμη και 4K. Οι κατασκευαστές Android χρησιμοποιούν κατά κόρον QHD οθόνες, ενώ η Sony πήγε ακόμη πιο πέρα με την 4K οθόνη τουSony Xperia Z5 premium. Όμως δεδομένου ότι το iPhone 6s έχει ανάλυση 750 x 1334 pixels, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η Apple θα κάνει τόσο μεγάλο άλμα στα iPhone 7.

Προς τα τέλη του 2015, υπήρχαν φήμες ότι η Apple μπορεί να κάνει την πολυσυζητημένη μετάβαση σε OLED οθόνες, όμως αναλυτές και πληροφορίες από την γραμμή παραγωγής λένε ότι αυτό θα γίνει μετά το 2018.

Επιπλέον, στην οθόνη περιμένουμε και την παρουσία του 3D Touch, στο οποίο θα έχουν γίνει βελτιώσεις ενώ όπως κάθε χρόνο ακούγεται ότι η Apple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί.

Κάμερα
Για την κάμερα έχουν ακουστεί ουκ ολίγα. Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στην dual-camera που λέγεται ότι θα υιοθετήσει φέτος η Apple. Η κάμερα αυτή λέγεται ότι θα μπει στην ακριβή έκδοση του iPhone 7 Plus και θα δώσει optical zoom και πιο ευρύ πεδίο ορατότητας στις εικόνες. Πριν από λίγες μέρες είδαμε και την πρώτη εικόνα με dual-camera στην πλάτη. Το setup είναι αρκετά μεγάλο και συνεχίζει να προεξέχει.

Υπήρχαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι φέτος η κάμερα θα παραμείνει στα 12 Megapixel και ότι δεν θα προεξέχει όπως στα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό ίσως ισχύει μόνο γα την κανονική έκδοση χωρίς την διπλή κάμερα. Στην εικόνα που διέρρευσε από το καπάκι του iPhone 7, παρατηρήσαμε ότι ο φακός της κάμερας μάλλον θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος.


Μπαταρία
Για την μπαταρία των νέων iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες, όμως η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να θυσιάσει το design για χάρη της μπαταρίας, οπότε στην καλύτερη περίπτωση περιμένουμε ίδιο μέγεθος με τα περσινά iPhone. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την αντοχή της μέσω του software.

Επεξεργαστής
Με βάση το πως κινείται τόσα χρόνια, φέτος περιμένουμε να βάλει στη ναυαρχίδα της Apple A10, μέχρι τώρα έχει βασιστεί σε dual-core setup και έχουν ακουστεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μετάβαση σε 6 πυρήνες. Αυτό δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ισχύει, όμως αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα χρονισμού και να χρησιμοποιήσει μια πιο αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής (τουλάχιστον 16nm), έτσι ώστε να κάνει τον επεξεργαστή πιο γρήγορο και δυνατό χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσει τον αριθμό των πυρήνων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ακούστηκε ότι η TSMC θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής του Apple A10 SoCαφήνοντας απέξω τη Samsung. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Intel XMM 7360 LTE modemΕπιπλέον η Intel θα αναλάβει την παραγωγή του 30% με 40% των LTE modems για το iPhone 7, που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Apple σκέφτεται τη χρήση Intel XMM 7360 LTE modem. Το τσιπ προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων LTE ανάλογες με το Cat 10. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 7 θα μπορούσε να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 450Mbps στο downlink και 100Mbps στο uplink.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την Apple να σκέφτεται να μετακομίσει την παραγωγή των Ax SoC στην Intel, αφήνοντας τη συνεργασία με Samsung και TSMC.


Μνήμη
Στα iPhone 6s και 6s Plus η Apple έκανε τη μετάβαση σε μνήμη RAM 2GB. Ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αλλά μάλλον φέτος δεν περιμένουμε αύξηση στην RAM, αν και έχουν ακουστεί φήμες για 3GB.

Όσο για την χωρητικότητα, οι πληροφορίες λένε ότι η Apple θα φέρει μοντέλο με 256GB, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι μια τέταρτη έκδοση που θα προστεθεί στα 16/64/128GB ή αν θα φύγει κάποια. Όπως και να έχει, τα 256GB μην περιμένετε να είναι φθηνά. Επίσης, η Apple έχει δεχτεί έντονη κριτική για το βασικό μοντέλο που επιμένει να κρατά στα 16GB, λέτε να κάνει την μετάβαση στα 32GB;

Design και άλλα featuresΗ Αpple αλλάζει το design των iPhones κάθε δυο χρόνια, οπότε περιμένουμε αλλαγές στο iPhone 7, το ερώτημα είναι πόσο μεγάλες. Τα υλικά κατασκευής αναμένεται να είναι τα ίδια, θα δούμε δηλαδή και πάλι τη χρήση μετάλλου. Όμως οι γραμμές για τις κεραίες θα είναι λιγότερο εμφανείς καθώς θα τοποθετηθούν στις άκρες στην πάνω και κάτω πλευρά.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή, που συζητήθηκε αρκετά και δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ως ιδέα, είναι η αφαίρεση της θύρας για τα ακουστικά. Στη θέση της υποδοχής 3.5 χλστ. αναμένεται να μπει ένα δεύτερο ηχείο, φήμη που ενισχύεται από την θήκη του iPhone 7, η οποία διέρρευσε σήμερα.

Τέλος, η Apple λέγεται ότι θα φέρει αντοχή στο νερό αλλά και υποστήριξη τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης ενώ η επίσημη ανακοίνωση ως συνήθως αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Να πούμε ότι όλα τα παραπάνω βασίζονται σε φήμες και διαρροές που κυκλοφορούν εδώ και πολλούς μήνες και δεν είναι βέβαιο ότι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα έρθουν με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τι θα θέλατε να δείτε από τα επόμενα iPhone;



ΠΗΓΗ





Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.



Το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα ηλεκτρονικά μηνύματα του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών από την εποχή που υπουργός ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα αναφέρεται στους σχεδιασμούς του Σόιμπλε σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το 2012 την κυβέρνηση. Διαβάστε το email. Σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.


Στο email που παρουσιάζουμε σήμερα μεταφρασμένο γίνεται σαφές ότι η πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε απασχολήσει τους Γερμανούς. Σύμφωνα με αυτό υπήρχαν δύο τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, «καμία από τις οποίες δεν είναι ευχάριστη για τη Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη μέλη».

Το πρώτο σχέδιο περιλάμβανε την επανεξέταση του σχεδίου μιας ομάδας εργασίας «σοφών», που πρότειναν από το 2011 ένα ευρωπαϊκό «υπερταμείο» 2,3 τρισ. ευρώ για την απομέιωση και την προληπτική προστασία των μελών της Ευρωζώνης από κρίσεις χρέους (ο διεθνής Τύπος είχε αποκαλύψει τις λεπτομέρειες, βλέπε εδώ και εδώ ), ή εναλλακτικά τη δημιουργία ευρωομολόγων. Αυτές οι λύσεις δεν άρεσαν στον Σόιμπλε, λόγω των αντιδράσεων που προκαλούσαν στο γερμανικό πολιτικό σύστημα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μολονότι υποστήριζε ότι «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει για μια κυβέρνηση στην οποία θα ηγηθεί ένα κόμμα κατά της λιτότητας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του» έβλεπε την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας ως ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός, καθώς θεωρούσε ότι θα επηρέαζε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Ως απάντηση σκεφτόταν εκτός των παραπάνω λύσεων, να αντιμετωπίσει ένα Grexit με τη δημιουργία Ευρώπης δύο ταχυτήτων.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα διαβάζουμε ότι «ο Σόιμπλε εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια πλήρης κατάρρευση της νομισματικής ένωσης είναι μη αποδεκτή για τη Γερμανία, καθώς το νεοεισαχθέν γερμανικό μάρκο θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο συγκριτικά προς το ευρώ με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας», ενώ σε άλλο σημείο ότι «μια ελληνική αποχώρηση από την νομισματική ένωση θα στρώσει το δρόμο για να ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία».

Παρακάτω παρουσιάζουμε το αποχαρακτηρισμένο


. Ζητήσαμε από τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να σχολιάσει το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks. Μετά το email ακολουθεί το σχόλιό του:


Αποστολέας: hrod17@clintonemail.com
Παραλήπτης: sullivanjj@state.gov

Θέμα: 2 σημειώματα για τις γερμανικές σκέψεις σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση
Επισυναπτόμενα: HRC memo οι γερμανικές επιλογές για την ευρωπαϊκή κρίση

Προς ενημέρωση σου – ενδεχομένως να αξίζει να προωθηθεί στον Hormats (αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Kissinger Associates – ιδρυθείσα το 1982 από τον Henry Kissinger και Brent Scowcroft) και να ρωτήσουμε την αντίδραση του σχετικά με το αν αξίζει να το μοιραστούμε πιο ευρέως με τον Λευκό Οίκο ή το υπουργείο Οικονομικών.
Απόρρητο – 30 Μαΐου 2012

Για: Hillary
Από: Sid

Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση

Από κάτω ακολουθούν δύο σημειώματα που περιλαμβάνουν νέες πληροφορίες σχετικά με την γερμανική πολιτική στην κρίση της Ευρωζώνης. Αυτές οι πληροφορίες είναι βασισμένες σε συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schauble και τους κοντινούς του συνεργάτες.

Πηγή: πηγές με εξαιρετική πρόσβαση στα υψηλότερα κλιμάκια των ευρωπαϊκών κοινοτήτων για την πολιτική και την ασφάλεια.

Οι παρακάτω πληροφορίες προέρχονται από μια εξαιρετικά ευαίσθητη πηγή και πρέπει ο χειρισμός τους να είναι προσεκτικός. Δεν πρέπει να κοινοποιηθούν σε κανέναν σχετιζόμενο με την γερμανική κυβέρνηση.

Πρώτο σημείωμα:
1. Στο τέλος του Μαΐου 2012, μετά από συναντήσεις με πολιτικά και οικονομικά στελέχη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανώτεροι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης ξεκίνησαν μια σειρά από διακριτικές εσωτερικές συναντήσεις σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν ολοκληρωμένες πολιτικές λύσεις σχετικά με τα ζητήματα που είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τους από τα μέσα Μαϊου στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τη γνώμη ενός εξαιρετικά καλά τοποθετημένου ατόμου, οι αξιωματούχοι της γερμανικής Καγκελαρίας, ο υπουργός των Οικονομικών και των Εξωτερικών αγωνιούν γι αυτή την προσπάθεια (struggling with this effort), φοβούμενοι ότι τα αρχικά τους σχέδια να μεταθέσουν οποιαδήποτε σοβαρή πολιτική απόφαση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη μέχρι τα τέλη Ιουνίου δεν είναι ρεαλιστικά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble δήλωσε εμπιστευτικά στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι από δώδεκα (12) έως δεκαπέντε (15) από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέφτουν χωρίς αντιστάσεις σε ύφεση και οι παγκόσμιες διεθνείς αγορές δεν θα περιμένουν για τα αποτελέσματα του Ιουνίου των ελληνικών, γαλλικών και γερμανικών εκλογών πριν απαιτήσουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

2. (Σχόλιο της πηγής: Αυτό το συγκεκριμένο άτομο σημείωσε ότι ο Σόιμπλε επανειλημμένα προειδοποίησε τη Μέρκελ ότι αυτός «ο ευρωπαϊκός ρυθμός» της διαχείρισης της κρίσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη απογοήτευση μεταξύ των επενδυτών και να φέρει τους Ευρωπαίους ηγέτες αντιμέτωπους με κρίση διεθνούς εμπιστοσύνης και να αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις πολιτικής τις οποίες δε θα έχουνε επεξεργαστεί πλήρως. Οι ανώτεροι αξιωματούχοι από το γραφείο του Σόιμπλε αποχώρησαν από συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους με την ιδέα ότι αν και η αμερικανική κυβέρνηση είναι ανήσυχη σχετικά με την αστάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σκοπεύει να αναμειχθεί ιδιαίτερα στην κρίση, προτιμώντας να δράσει ως αναμεταδότης και σύμβουλος για ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θεωρούν ότι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα είναι διφορούμενη, αναφέροντας ότι οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι μπορεί να μείνει μόνο εφόσον εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Αντίστοιχα, ο Σόιμπλε και άλλοι οικονομικοί αξιωματούχοι στο Βερολίνο, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες ξεκινούν να βλέπουν τις επόμενες ελληνικές εκλογές σαν ένα δημοψήφισμα για το αν η Ελλάδα θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη. Ο Σόιμπλε δήλωσε σε ιδιωτική συζήτηση ότι παρά την δηλωμένη δέσμευση της Ελλάδας στο Ευρώ, αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει για μια κυβέρνηση στην οποία θα ηγηθεί ένα κόμμα κατά της λιτότητας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του.

3. Σύμφωνα με μια ευαίσθητη πηγή, ο Σόιμπλε αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από ένα προβληματικό αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές. Βλέπει δύο διαθέσιμες οδούς, καμία από τις οποίες δεν είναι ευχάριστη για τη Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη μέλη. Συνειδητοποιώντας ότι μια ελληνική αποχώρηση από την νομισματική ένωση θα στρώσει το δρόμο για να ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, ο Σόιμπλε μετριάζει την αντίθεση του σε μια μεγαλύτερη κοινή λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτον, αν και εξακολουθεί, σύμφωνα με τη γνώμη της πηγής, να είναι αντίθετος με την έκδοση Ευρωομολόγων, ο Σόιμπλε ζήτησε από την ομάδα του να επανεξετάσει μια πρόταση που είχε κατατεθεί από τους «Πέντε Σοφούς» Γερμανούς οικονομολόγους για ένα Ευρωπαϊκό Πακέτο Σωτηρίας. Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του 2011, αλλά αρχικά ο Σόιμπλε είχε αντιτεθεί σε αυτή εξαιτίας της ανησυχίας του σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές διακλαδώσεις στη Γερμανία ενώ ταυτόχρονα δεν θα απαντούσε στην κρίση χρέους σε πραγματικούς όρους. Η δεύτερη οδός δράσης είναι ακόμα πιο προβληματική για τον Σόιμπλε, αφού περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με μια αρκετά μικρότερη νομισματική ένωση. Αυτό το σχέδιο θα είναι δύσκολο και επικίνδυνο για την κυβέρνηση της Μέρκελ, ειδικά μετά την εκλογή του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας. (Επισήμανση πηγής: Ο Ολάντ και η Μέρκελ εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ρόλο της ανάπτυξης και της λιτότητας για την επίλυση της κρίσης.) Σε κάθε περίπτωση, ο Σόιμπλε εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια πλήρης κατάρρευση της νομισματικής ένωσης είναι μη αποδεκτή για τη Γερμανία, καθώς το νεοεισαχθέν γερμανικό μάρκο θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο συγκριτικά προς το ευρώ με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας.

4. Σύμφωνα με τη γνώμη του συγκεκριμένου ατόμου, τα στελέχη του Σόιμπλε επεξεργάζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές εκβάσεις της κρίσης: ένα ενισχυμένο σχέδιο σωτηρίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και την πιθανή κατάρρευση της Ένωσης. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών είναι ανήσυχος εξαιτίας της επιθυμίας της καγκελάριου Μέρκελ να τραβήξει αυτό το ζήτημα ως τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου. Ο Σόιμπλε είπε σε ιδιωτική συζήτηση ότι η Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle που προέρχεται από το κόμμα της συγκυβέρνησης Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (Free Democratic Party-FDP) ταρακουνήθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές ήττες που υπέστησαν από τη συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (Social Democratic Party- SPD) και τους Πράσινους (Green Party). Με βάση την άποψη του συγκεκριμένου ατόμου, ο Σόιμπλε δυσκολεύεται να πείσει την Μέρκελ να εξετάσει σοβαρές πολιτικές κινήσεις, με την καγκελάριο να προτιμά να περιμένει για να δράσει. Ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι η καγκελάριος πρέπει να συνεχίσει να εμπλέκει και άλλους αρχηγούς κομμάτων της Γερμανίας, περιλαμβανομένων των εκπροσώπων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων και τουλάχιστον να φαίνεται σαν να ερευνά για νέες ιδέες. Με αυτή τη λογική της ζήτησε να εξετάσει το σχέδιο για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σωτηρίας που προτάθηκε από τους «Πέντε Σοφούς», το οποίο είναι επίσης δημοφιλές στις ηγεσίες των κομμάτων αυτών. Ξανά, η πηγή σημείωσε ότι παρόλο που το σχέδιο δεν είναι αυτό που ο Σόιμπλε θεωρεί ως καλύτερη επιλογή γι αυτό το ζήτημα, είναι προτιμότερο και σε σχέση με την έκδοση ευρωομολόγων, και συγκριτικά προς την κατάρρευση της νομισματικής ένωσης.

5. (Σχόλιο πηγής: με βάση την γνώμη ενός ατόμου σε πολύ καλή θέση, η Μέρκελ θα συνεχίσει να μελετά το σχέδιο για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σωτηρίας και άλλες πολιτικές επιλογές, αλλά ο Σόιμπλε φοβάται ότι θα καθυστερήσει να πάρει αποφασιστικά μέτρα. Σημείωσε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος είναι κοντά με την Μέρκελ, επίσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ανάγκη για δράση καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση γλιστράει σε ύφεση. Ο Μόντι χαίρει μεγάλης αξιοπιστίας από την Μέρκελ, γιατί εφάρμοσε μια σειρά από σοβαρά μέτρα λιτότητας στην Ιταλία και ο ίδιος διάκειται θετικά προς το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σωτηρίας. Ο Σόιμπλε επανέλαβε σε ιδιωτική συζήτηση ότι η καγκελάριος, ο Ολάντ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες διατηρούν την ελπίδα ότι η αμερικανική οικονομία θα αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξής της, που θα επηρεάσει με παρόμοιο τρόπο και τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα συνεχιστεί με έναν μετρημένο ρυθμό και σημείωσε ότι οι αμερικάνοι αξιωματούχοι επιχείρησαν να το ξεκαθαρίσουν αυτό κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων στις ΗΠΑ.



Γιάνης Βαρουφάκης: Διαβάζοντας τα σημειώματα των Wikileaks περί Schauble, ΗΠΑ και Ελλάδα.

Η Στάση των ΗΠΑ
Καθ’ όλη την περίοδο της υπουργικής μου θητείας, η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν σταθερή:

Η Ουάσινγκτον διαφωνούσε κάθετα με την ασκούμενη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρωζώνη. Όσον αφορά το ελληνικό «πρόβλημα», όπως το χαρακτήριζαν υψηλά ιστάμενοι αμερικανοί ιθύνοντες, διαφωνούσαν έντονα με την άρνηση πως υπήρχε άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, με την εμμονή των ευρωπαϊκών θεσμών στην αυτο-υπονομευόμενη λιτότητα, και με την συνεχιζόμενη προσκώλιση σε εξωφρενικούς στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος (πιο συγκερκιμένα, όλοι οι αμερικανοί αξιωματούχοι με τους οποίους συνομίλησα συμφώνησαν με την αρχή πως ο στόχος του πρωτογενούς δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ).

Όμως, παράλληλα, οι ίδιοι αξιωματούχοι μου δήλωναν ότι δεν διατίθενται να παρέμβουν δυναμικά, πέραν παροχής συμβουλών προς Βερολίνο, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη, ως «τίμιοι μεσάζοντες» (honest brokers). Ενδεικτικά, αξιωματούχος των ΗΠΑ μου είπε ευθαρσώς: «Για εμάς ανήκετε στην σφαίρα επιρροής (sphere of influence) του Βερολίνου, κάτι που δεν θα αμφισβητήσουμε».

Διαβάζοντας τα σημειώματα των Wikileaks για την στάση των ΗΠΑ το 2012, ιδίως απέναντι στο Βερολίνο, παρατηρώ πως η αμερικανική κυβέρνηση παρέμεινε συνεπής στην στάση της από τότε: Επικρίνει αλλά δεν παρεμβαίνει.

Το «δίλημμα» του κ. Schäuble
Τα δύο σημειώματα των Wikileaks επιβεβαιώνουν πως ο Wolgang Schäuble, στο τέλος της Άνοιξης του 2012 είχε κατανοήσει το αδιέξοδο των ευρωπαϊκών πολιτικών (τις οποίες ο ίδιος είχε σφυρηλατήσει).

‘Οπως διαβάζουμε στα σημειώματα, ο κ. Schäuble κατανοούσε πως οι πολιτικές λιτότητας και ουσιαστικής απραξίας είχαν φτάσει στο τέλος τους. Ότι ένα Grexit θα αποδομούσε την ευρωζώνη και πως η κα Μέρκελ και ο ίδιος δεν μπορούσαν απλά να συνεχίζουν να αφήνουν την κρίση να σέρνεται. Το «δίλημμα» στο οποίο αναφέρονται τα σημειώματα είχε ως εξής:

(1) Ανακοίνωση της δημιουργίας ενός Ταμείου Απόσβεσης Χρέους (Redemption Fund), το οποίο πρότειναν οι πέντε οικονομικοί σύμβουλοι της κας Μέρκελ

ή

(2) η έξοδος από την Ευρωζώνη των ελλειμματικών χωρών και η παραμονή στο ευρώ μόνο των πλεονασματικών χωρών συν (ίσως) της Γαλλίας.

Είναι προφανές πως ο κ. Schäuble βρισκόταν σε δύσκολη θέση.
Η πρώτη «λύση», το Ταμείο Απόσβεσης δεν υπήρχε πιθανότητα γίνει αποδεκτή από την Ρώμη και την Μαδρίτη. Η κεντρική του ιδέα ήταν η εξής: Οι πλεονασματικές χώρες, κυρίως η Γερμανία, θα έβαζαν «πλάτες» βοηθώντας χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία για να μειωθούν δραστικά (μέσω, π.χ. γερμανικών εγγυήσεων νέας έκδοσης ομολόγων) τα επιτόκια, έτσι ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος των χωρών κάτω από το 60% του ΑΕΠ τους εντός είκοσι ετών.

Ως αντάλλαγμα, οι χώρες αυτές θα έπρεπε να αποδεχθούν μονίμως υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (για την επόμενη εικοσαετία). Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να αποδεχθεί η Ιταλία, η Ισπανία κλπ λιτότητα ελληνικών μεγεθών για μια εικοσαετία! Παράλληλα, το σχέδιο αυτό προέβλεπε την δημιουργία Υπερ-ΤΑΙΠΕΔ (ή Ταμεία Πλούτου) σε κάθε χώρα της Περιφέρειας στα οποία θα πέρναγε όλη η περιουσία του δημοσίου τους, υπό διοίκηση επιλεγμένη από το EuroWorkingGroup (ουσιαστικά δηλαδή από το Βερολίνο) με την συμφωνία πως, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του χρέους κάτω από το 60% του ΑΕΠ), τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα πουληθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Πιο απλά, η πρώτη «λύση» που σκεφτόταν ο κ. Schäuble, εκείνη του Ταμείου Απόσβεσης, σήμαινε την αποδοχή από όλη την Ευρωπαϊκή περιφέρεια του Τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015. Κάτι τέτοιο ήταν, προφανώς, αδύνατον. Καμία ισπανική ή ιταλική κυβέρνηση δεν θα το αποδεχόταν.

Όσο για την δεύτερη «λύση», εκείνη της συρρίκνωσης της Ευρωζώνης, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πάγια άποψη της Bundesbank, της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας – η οποία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, χωρίς ποτέ να αναθεωρήσει την άποψη αυτή, υποστήριζε «Μικρή» Ευρωζώνη από την οποία θα αποκλείονται οι ελλειμματικές χώρες (μια άποψη που δεν «πέρασε» όταν ο Χέλμουτ εκβίασε την συναίνεση της Bundesbank στο «ευρύ» ευρώ ως αντίτιμο για την επανένωση των Γερμανιών).

Ουσιαστικά, ο κ. Schäuble, δεν μιλούσε στην κα Μέρκελ περί διλήμματος για το πως θα σωθεί η Ευρωζώνη. Το δίλημμα που της έθετε, εν έτει 2012, ήταν Τρίτο Ελληνικό Μνημόνιο για όλη την Περιφέρεια ή διάλυση της Ευρωζώνης και επιστροφή στις προτάσεις της Bundesbank. Αυτό επιβεβαιώνουν τα δύο σημειώματα που έφεραν στο φως τα Wikileaks.

Τι συνέβη τελικά; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τελικά, έδωσε την τρίτη «λύση» ο κ. Ντράγκι ο οποίος, σε συνεννόηση με την κα Μέρκελ, άνοιξε τους κρουνούς της ΕΚΤ και κατεύνασε την κρίση των αγορών χρέους (ομολόγων) οδηγώντας την κρίση σε «μετάσταση» από τις χρηματαγορές στην πραγματική οικονομία (π.χ. καθίζηση των ιδιωτικών επενδύσεων ακόμα και στην Γερμανία). Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η χαμένη ελληνική ευκαιρία του 2012


Διαβάζοντας τα σημειώματα αυτά είναι δύσκολο να καταπολεμήσει κανείς το αίσθημα θυμού απέναντι στην απώλεια άλλης μιας ευκαιρίας από την ελληνική κυβέρνηση της εποχής εκείνης. Ακόμα κι ο κ. Schäuble τελούσε υπό πανικό για τα ανεξέλεγκτα αποτελέσματα ενός Grexit – διαβάστε τα σημειώματα και θα δείτε. Εκείνη την στιγμή, η κυβέρνηση των Αθηνών είχε την ευχέρεια να απαιτήσει λυτρωτικές παρεμβάσεις στο 2ο Μνημόνιο – π.χ. αναδιάρθρωση χρέους, χαμηλά πρωτογενή, ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων με δημουργία bad bank. Αντ’ αυτού, η νέα τότε κυβέρνηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον πανικό του κ. Schäuble και να ασκηθεί στην τακτική του υποδειγματικού κρατούμενου. Οι ίδιοι πολιτικοί που τότε επέτρεπαν στους κ.κ. Schäuble και Ντράγκι να κάνουν τις κινήσεις που ακύρωναν την διαπραγματευτική ισχή της Ελλάδας είναι οι πολιτικοί που, όταν εμείς αρχίσαμε τον αγώνα της διαπραγμάτευσης με ότι είχε μείνει από τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας που εκείνοι χάρισαν στην τρόικα, μας επιτέθηκαν επειδή πηγαίναμε στην διαπραγμάτευση με μικρή διαπραγματευτική δύναμη.

Η ντροπή της Ευρώπης, η αποδυνάμωση της Αμερικής
Στο τέλος των σημειωμάτων που παρουσιάσαν τα Wikileaks διαβάζω ότι ο κ. Schäuble, ο Γάλλος Πρόεδρος και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην ανάπτυξη των... ΗΠΑ. Αφού οι ίδιοι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να στείλουν σε ιστορικά χαμηλά τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, και να πνίξουν τα οποιαδήποτε σκιρτήσματα ανάπτυξης, γύριζαν το κεφάλι τους προς την Αμερική ελπίζοντας για το από εκεί θαύμα. Παράλληλα, ερχόταν η επιβεβαίωση πως η Ουάσινγκτον δεν ένιωθε αρκετά ισχυρή για να τους επιβάλει αλλαγή πολιτικής. Έτσι αποτυπώνεται η δυστοκία του διεθνούς καπιταλισμού: Μια ανόητη Ευρώπη, μια αδύναμη Αμερική.

Ολόκληρο το απόρρητο έγγραφο

ΠΗΓΗ


Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.



Η ψήφιση στη Βουλή των διατάξεων για τα μπλοκάκια και για τις διαδικασίες υποβολής δήλωσης όσων έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της ειδικής εφαρμογής στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Το μόνο που απομένει σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών για την έναρξη της διαδικασίας είναι η δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων που ψηφίστηκαν στη Βουλή κάτι που είναι θέμα μερικών ημερών.

Παρά τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να επιμεριστεί σε πολλές μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση, τελικά και φέτος, αυτή θα γίνει σε τρείς διμηνιαίες δόσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Η καταβολή των δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάιο οπότε προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δεν αποκλείουν πάντως στο υπουργείο και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια καλύτερη ρύθμιση για τους φορολογούμενους αν, στο επόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της διαδικασίας καταβολής του φόρου, αυτή συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

thepressproject

Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.




Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν είναι περίπου 60.000 – Ποιοι οι δικαιούχοι
Αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το 2016 μέσω του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου και για παιδιά με αναπηρία μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ,

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2014 μέχρι 26.000 ευρώ οι οποίοι το 2015:

- Είχαν 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ ή

- Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή

- Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερίσια επιδόματα) ή

- Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχή ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2000 ως 14 Ιουνίου 2010 και θα μπορούν να διαμείνουν στην κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν είναι περίπου 60.000 και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 28 εκ.ευρώ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται μέχρι τις 4 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος, μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
newsbeast
Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.




Σοκ και Δέος στις Βρυξέλλες! Δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 11 νεκροί από εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών! Μεγάλη έκρηξη και στο σταθμό του Μετρό στο Μάλμπεκ, έναν σταθμό πριν από την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο της Κομισιόν!

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εννέα το πρωί ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών. Τουλάχιστον 35 οι τραυματίες. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη και νεκρών. Το NBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17! Για αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει λόγο και το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.


Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.



Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, ενώ δείχνουν τους άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις».Όπως μετέδωσε το Βέλγιο πρακτορείο ειδήσεων, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί!



«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες μέχρι στιγμής. Το αεροδρόμιο έχει εκκενωθεί. Σκηνές τρόμου και πανικού στην καρδιά της Ευρώπης.

Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!



Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις Βελγικές αρχές. Το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στο «4».



Όλα συνέβησαν οκτώ το πρωϊ ώρα Βρυξελλών της Τρίτης (22/03/2016) όταν δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν τον τρόμο και τον πανικό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο, το Zavendem.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την παρακάτω αναφορά: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είδα μία μικρή βόμβα δίπλα στο check – in. Ακόμα σοκαρισμένος».

Αυτήν την στιγμή το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.

Δείτε live από το Sky News:







Όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Το NBC κάνει λόγο αυτήν την στιγμή για νεκρούς.

Και το Russian Today επικαλούμενο εκπρόσωπο της Βέλγικης αστυνομίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών. Σύμφωνα με το RT οι νεκροί ανέρχονται στους 11. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα ακριβή αίτια των εκρήξεων, αλλά ούτε και για το αν πράγματι υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με αναφορές οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο desk των American Airlines. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει πέσει τμήμα της οροφής.

Υπάλληλος της Swissport δήλωσε στο Φιλανδικό VRT πως: «Εκείνη την ώρα είχα διάλειμμα. Άκουσα μία μεγάλη έκρηξη. Είδα πάνω από την αίθουσα αναχωρήσεων να υψώνεται ένα σύννεφο καπνού. Τα παράθυρα είναι εντελώς κατεστραμμένα. Οι άνθρωποι πετάγονταν έξω σε κατάσταση σοκ».



Ανεστάλλησαν όλα τα τα δρομολόγια του τρένου προς το αεροδρόμιο. Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.


Επιβαρύνσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα φέρνει η προτεινόμενη φορολογική κλίμακα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν «ξεκολλήσει» από τους δανειστές, θα «ψαλιδίσει» μισθωτούς και συνταξιούχους είτε παίρνουν πολλά είτε λίγα.

Το πρώτο στοιχείο είναι η μείωση της έκπτωσης φόρου στις 2.000 ευρώ από 2.100 ευρώ σήμερα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το αφορολόγητο κατά 450 ευρώ, δηλαδή στις 9.100 ευρώ. Από εκεί και πάνω ξεκινά το… μαγείρεμα με τους συντελεστές και «σπάζοντας» τα σημερινά τρία κλιμάκια σε τέσσερα νέα, φέρνει περισσότερους φόρους σε όλους, με ένα στοιχείο… «δικαιοσύνης», καθώς όσο πιο ψηλά από τις 30.000 ευρώ βρίσκεται το εισόδημα τόσο πιο βαθιά μπαίνει το χέρι στην τσέπη.

Η τελευταία εκδοχή της φορολογικής κλίμακας


Έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ ==> αφορολόγητο 9.090 ευρώ

Ως 20.000 ευρώ: 22%

20.000- 30.000 ευρώ: 29%

30.000- 40.000 ευρώ: 37%

40.000 ευρώ και πάνω: 45 ή 47%

Σημερινή κλίμακα

Έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ ==> αφορολόγητο 9.545 ευρώ

Ως 25.000 ευρώ: 22%

25.000- 42.000 ευρώ: 32%

42.000 ευρώ και πάνω: 42%

Παραδείγματα
9.200 ευρώΦόρος σήμερα: 0
Νέος φόρος: 24 ευρώ

9.550 ευρώΦόρος σήμερα: 0
Νέος φόρος: 101 ευρώ

15.000 ευρώΦόρος σήμερα: 1.200 ευρώ
Νέος φόρος: 1.300 ευρώ

25.000 ευρώΦόρος σήμερα: 3.800 ευρώ
Νέος φόρος: 4.350 ευρώ

35.000 ευρώΦόρος σήμερα: 8.000 ευρώ
Νέος φόρος: 8.650 ευρώ

45.000 ευρώΦόρος σήμερα: 12.200 ευρώ
Νέος φόρος: 13.250- 13.350 ευρώ

iefimerida

Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.


«Γυάλινες χειροβομβίδες των μεσαιωνικών χρόνων από το Κάστρο της Μυτιλήνης» αποτελούν το πρώτο αρχαιολογικό έκθεμα σειράς εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. Το συγκεκριμένο σύνολο ευρημάτων, αποτελεί ιδιαίτερο έκθεμα, αρκετά σπάνιο στον ελλαδικό, αλλά και στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και βρέθηκε στο μεσαιωνικό Κάστρο της Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, ώρα 7.30, στο Νέο κτήριο του Μουσείου ως πρώτη της σειράς «Μοναδικά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Μια επιλεγμένη θεματική ενότητα θα παραμένει στο ισόγειο του Μουσείου για τρεις μήνες.

Στόχος η προβολή για πρώτη φορά αντικειμένων μοναδικής και ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κατά την υλοποίηση σωστικών ανασκαφών ή μεγάλων δημόσιων ή ιδιωτικών έργων ή έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αρχαία Ελληνική τεχνολογία: τέχνη και τεχνικές σε γυαλί, μέταλλο πηλό και λίθο» είναι η θεματική ενότητα του έτους 2016 «για να ταξιδέψουμε στο χρόνο μαθαίνοντας τεχνικές κατασκευής από συνθετικά ή πρωτογενή υλικά τα οποία στα χέρια επιδέξιων κατασκευαστών μετατράπηκαν με τη δύναμη της μαστοριάς και το μεράκι τους σε τέχνεργα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας» λέει στο «Εθνος» ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης.

«To Kάστρο της ομώνυμης πρωτεύουσας της ακριτικής νήσου Λέσβου βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της σύγχρονης πόλης, σε χερσόνησο που στην αρχαιότητα χωριζόταν από την απέναντι στεριά με στενό πορθμό, τον Εύριπο» συνεχίζει. «Θέση από την φύση της οχυρή, το κάστρο της Μυτιλήνης αποτέλεσε καταφύγιο του πληθυσμού ήδη από τον 6ο μεταχριστιανικό αιώνα. κατά τον Μεσαίωνα.Το Κάστρο της Μυτιλήνης. Απετέλεσε καταφύγιο του πληθυσμού ήδη από τον 6ο μεταχριστιανικό αιώνα κατά τον Μεσαίωνα.

Έως και σήμερα είναι χωρισμένο σε τρία μέρη, στο Ανω, στο Μεσαίο και στο Κάτω Κάστρο. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του, το Άνω Κάστρο είχε σχεδόν αποκλειστικά στρατιωτική χρήση, στο Μεσαίο κτίστηκαν κοσμικά και θρησκευτικά κτίρια και στο Κάτω Κάστρο φαίνεται πως είχε οικιστική χρήση ήδη από τον 14ο αι.» Ο βασικός του πυρήνας αποκτήθηκε την περίοδο που εγκαθιδρύεται η γενουάτικη παροικία στη Λέσβο και παραχωρείται, το 1355, η διοίκηση του νησιού στον γενουάτικο οίκο των Γατελούζων.

Στο ψηλότερο και ασφαλέστερο σημείο αναπτύσσεται ο Μεγάλος Περίβολος-Ακρόπυργος, διοικητικό κέντρο των Γατελούζων και των Οθωμανών. Εκεί πιθανώς φυλάσσονταν κατά την περίοδο των Γατελούζων και των Οθωμανών η πυρίτιδα, καθώς και το ελαφρό οπλοστάσιο. Εκεί εντοπίσθηκαν οι «πάνω από εκατό σχεδόν ακέραιες γυάλινες φυσητές χειροποίητες χειροβομβίδες από παχύ (πάχους πέντε εκατοστών) ημιδιαφανές βαθυπράσινο ή ερυθρό γυαλί.

Πολλές φορές φέρουν ένθετη χρωματιστή διακόσμηση, πιθανώς αποτέλεσμα της χημικής διεργασίας που πραγματοποιείται με τη χρήση ανακυκλωμένου γυαλιού ή γυαλιού σε αχρηστία στην πρώτη ύλη.» λέει ο κ Τριανταφυλλίδης.«Οι χειροβομβίδες έχουν έντονα σφαιρικό σώμα, χαμηλό, στενό λαιμό και πλατύ περιχείλωμα. Σε ορισμένες σώζεται το φυτίλι για το προσάναμμα και την διαρωγή του χοντρού γυαλιού που, όταν εκτοξευτεί με ισχυρή ώθηση και θρυμματιστεί, αποτελεί θανάσιμο πλήγμα με το ωστικό κύμα υαλοθραυσμάτων που δημιουργείται προς τον αντίπαλο.»

«Δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος αριθμός γυάλινων και πήλινων χειροβομβίδων έχει βρεθεί σε οχυρωμένες θέσεις (Ρόδος, Χίος, Χαλκίδα και Μυτιλήνη) επιβεβαιώνεται ότι τα μικρά αυτά αγγεία γεμίζονταν με εμπρηστικό μείγμα από νάφθα, θειάφι ή πετρέλαιο, νίτρο, ρητίνη και άσβεστο ασβέστη και αφού πυροδοτούνταν με τη βοήθεια φυτιλιού ή εμποτισμένου στουπιού, εκτοξεύονταν μέσω βαλλίστρας ή με σφενδόνα κατά του στόχου.»

Η ακέραιη κατάστασή τους υποδηλώνει πως ήταν αχρησιμοποίητες «και πιθανώς αποκρύφθηκαν ή μπαζώθηκαν μετά την παράδοση της Μυτιλήνης τον Σεπτέμβριο του 1462 από τους Γενουάτες στους Οθωμανούς μετά από 16 ημέρες αντίστασης».

Αγγελική Κώττη, ethnos.gr


Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.


Το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα μπορεί να ξεσήκωσε ενδοκυβερνητική θύελλα, ωστόσο, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων.


Οπως γράφει το protothema.gr, στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται αναφορά στην ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης, που αναρτήθηκε και βρίσκεται ακόμα στην ιστοσελίδα του Ελιζέ, μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό επισημαίνεται:






Nous éviterons que la Grèce soit obligée – comme c’est le cas aujourd’hui – de retenir des milliers de réfugiés derrière la frontière, entre la Macédoine et la Grèce et dans des conditions insupportables et pour les personnes et pour la Grèce. Et nous éviterons qu’il puisse y avoir des personnes qui risquent leur vie en traversant la mer Egée de Turquie vers la Grèce.

Θα αποφευχθεί η Ελλάδα να είναι υποχρεωμένη – όπως συμβαίνει σήμερα – να διατηρήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας και σε ανυπόφορες συνθήκες και για τους ανθρώπους και για την Ελλάδα. Και θα αποφύγουμε να υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη θάλασσα του Αιγαίου από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από το ανακοινωθέν προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σε ένα κείμενο όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως Μακεδονία, χωρίς αστερίσκους ή οτιδήποτε άλλο.

Το ανακοινωθέν όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του elysee.fr



Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.



Στη μέση μιας από τις πιο ξηρές ερήμους του κόσμου βρίσκεται μια πόλη με ανθισμένους δρόμους και μια λίμνη που φημολογείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Η μαγική αυτή πόλη ονομάζεται Χουακατσίνα (Huacachina) και βρίσκεται στην άγονη έρημο Ατακάμα, στο Περού.

Περιτριγυρισμένη από αμμόλοφους, η πόλη έχει 96 κατοίκους, οι οποίοι ζουν αποκλειστικά από την τουριστική εκμετάλλευση της τοποθεσίας.

Η ύπαρξη της λίμνης με τα ιαματικά νερά προσελκύει τουρίστες από το Περού και όλο τον κόσμο, που βρίσκουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή ενός αμμόλοφου.



Η υδροδότηση της λίμνης γίνεται με αγωγούς από τα πηγάδια τα οποία κατασκεύασαν οι κάτοικοι με τη βοήθεια του κράτους, καθώς κανένας δεν επιθυμεί να εξαφανιστεί η πόλη, που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού.

Η πόλη διαθέτει παραδοσιακά ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και μια βιβλιοθήκη για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την ανάγνωση ενός βιβλίου.


















Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.



Tο πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το νέο σύστημα, όσο και με το παλαιό σύστημα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά,

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα.

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

- Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα.

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.



Όταν ένα νέο τηλέφωνο κυκλοφορεί στην αγορά ένα από τα πράγματα που κοιτούν οι καταναλωτές είναι, εκτός από τα χαρακτηριστικά του, και η τιμή του.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν για την τιμή και δίνουν μια μικρή περιουσία για να αγοράσουν ένα κινητό και ειδικά όταν αυτό είναι φτιαγμένο ή καλυμμένο από αληθινό χρυσάφι. Σε αυτά ανήκει και η συγκεκριμένη, επίχρυση έκδοση του Samsung Galaxy S7 και S7 Edge. Και τα δύο έρχονται καλυμμένα με 24 καράτια σε χρυσό, ροζ χρυσό ή πλατίνα μέσα σε ένα ειδικό κουτί από ξύλο κερασιάς.

Η συσκευή εκτός από την επιχρύσωση και το ξύλινο κουτί διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες όπως οθόνη 5,1 ιντσών και φωτογραφική μηχανή 12 megapixel, ενώ έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 64GB. Επιπλέον η λάμψη του δεν έχει επηρεάσει την πιστοποίηση IP68 που το κάνει ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη.
Το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο Galaxy S7 Edge 5,5 ιντσών το οποίο έρχεται επίσης με 64GB χωρητικότητα αποθήκευσης. Η τιμή ξεκινά από περίπου 2.500 ευρώ και για την ακρίβεια 2.662 ευρώ για το Galaxy S7 και 2.916 ευρώ για το S7 Edge.

Οι τιμές αν και δεν είναι προσιτές για τους περισσότερους πελάτες, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εξωφρενικές για όσους μπορούν να έχουν αυτή την πολυτέλεια σε σχέση με αντίστοιχα κινητά τηλέφωνα άλλων εταιρειών που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα.

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί αγορά-προνόμιο για λίγους που θα μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν ένα πιο λαμπερό τηλέφωνο με επένδυση χρυσού.




Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.


Μεγάλες πέτρες που κινούνται με βάρος εκατοντάδων κιλών. Μεγάλες πέτρες που κινούνται με βάρος εκατοντάδων κιλών στην...αμερικανική Κοιλάδα του Θανάτου και κανείς δεν ξέρει πώς.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα αναζητούσαν απαντήσεις για την ύπαρξη φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ή από την ύπαρξη των ΑΤΙΑ.

Η Κοιλάδα του Θανάτου είναι το χαμηλότερο μέρος της Αμερικής, καθώς επίσης και ο τόπος όπου εμφανίζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Η Κοιλάδα του Θανάτου είναι μια κοιλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου. Ως επί το πλείστον βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και σε μικρό βαθμό στην πολιτεία της Νεβάδα. Η κοιλάδα είναι περιτριγυρισμένη από βουνά και αποτελεί τμήμα της Μεγάλης Λεκάνης και της έρημου Μογέβε. Η κοιλάδα είναι μια περιοχή άγρια με αλυκές, πετρώματα, φαράγγια, αμμόλοφους και βουνά.

Είναι ξηρή και άγονη, αλλά είναι επίσης μια περιοχή γνωστή για την εμφάνιση των UFO. Είναι ένα μέρος όπου παρατηρούνται πολλά UFO.

Επάνω στην ξηρή επιφάνεια της Κοιλάδα του Θανάτου είναι πέτρες που ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά το κομμάτι, αλλά παρόλα αυτά φαίνεται ότι είναι σε θέση να μετακινηθούν.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι νέο. Από τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, υπήρξαν αναφορές για τους βράχους που κινούνται επάνω στην άμμο.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα ίχνη είναι σαφές ότι τα βράχια δεν μετακινούνται από τον άνθρωπο. Ποια είναι όμως η αιτία; Κάποιοι αναφέρονται στην ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τα ΑΤΙΑ.

Δείτε το βίντεο:


Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΩΣ "ΟΠΛΟ"

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας πέρνει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την Ελλάδα καθώς στο επίσημο αγγλικό κείμενο του προσχεδίου της συμφωνίας για το προσφυγικό αναφέρεται ότι "Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, είναι μέρος της συμφωνίας" (Turkish officers will be on the Greek islands, it is a part of the agreement)!

Είναι μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα κατάληξη και οι Τούρκοι αποδείχθηκε τελικά ότι χρησιμοποίησαν ως γεωπολιτικό "όπλο" το προσφυγικό και κατάφεραν να κερδίσουν τα πάντα. Ακόμα και να πατήσουν "πόδι" σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα νομίμως με την συγκατάνευση της ελληνικής κυβέρνησης.

'Ηταν μόλις πριν 15 ημέρες που το pronews.gr είχε αποκαλύψει "πως η Τουρκία θα τοποθετήσει αξιωματούχους- συνδέσμους σε hot spots στην Ελλάδα όπως αναφέρει η γερμανική FAZ σημειώνοντας πως η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο".

"Ετσι, η Τουρκία, αρχικά από τη Λέσβο, θα τοποθετήσει αξιωματούχους, οι οποίοι θα φροντίσουν στην επίλυση των όλων προβλημάτων, ώστε όλα να γίνονται γρήγορα"τονίζε η γερμανική εφημερίδα.

Και να τώρα που θα έρχονται από την Τουρκία να μας επιλύσουν τα προβλήματα! Μαζί με αυτά βέβαια θα καταγράψουν και όλα τα μυστικά της ελληνικής άμυνας στα νησιά.

Στις 12 Μαρτίου το επιβεβαίωσε και ο Ν.Τόσκας όταν εξήγησε ότι "με βάσει όσα συμφωνήθηκαν στην Σμύρνη, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που προετοιμάζεται μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους ένας τούρκος υπάλληλος, ένας «παρατηρητής», που θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που θα επιστρέφουν στην Τουρκία"

Τα "πήρε όλα" η Άγκυρα λοιπόν... καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει πολλά δισ. ευρώ από την ΕΕ και εμάς θα μας μείνουν οι Τούρκοι.., χωροφύλακες!



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.




Μετά από κινήσεις της ΕΠΟ, η οποία ψάχνει «συμμαχία» κατά Κοντονή, η FIFA στέλνει έγγραφο δίνοντας δύο εβδομάδων προθεσμία για να ξαναρχίσει το Κύπελλο, υπό την απειλή αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.


H ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη βρει τους «συμμάχους» της ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία επιθυμεί να κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματική η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήδη, η FIFA τάχθηκε υπέρ της, ενώ υπάρχουν κι άλλοι θετικοί «μάρτυρες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε να στείλει επιστολή στις ελληνικές αρχές, υπογεγραμμένη από την FIFA και την UEFA, ζητώντας να ανακαλέσει την απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας εντός δύο εβδομάδων από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί αυτή η απόφαση.

«Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα αρμόδια όργανα της FIFA θα εξετάσουν κυρώσεις», αναφέρει η σχετική απόφαση της FIFA, η οποία ουσιαστικά επαναλαμβάνει την απειλή του αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Ζητάει έγγραφα κι από Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΟΤΕ TV

Παράλληλα, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη από FIFA και UEFA, τους συνήθεις δηλαδή «συμμάχους» της στην κόντρα με την Πολιτεία, η EΠO σκοπεύει να στραφεί επίσης σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΟΤΕ TV, από τους οποίους θα ζητήσει να υποστηρίξουν εγγράφως τις θέσεις της στο ΣτΕ! Ουσιαστικά, δηλαδή, να καταθέσουν ως «μάρτυρες» υπέρ της και εναντίον του υφυπουργείου Αθλητισμού!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, τόσο οι δύο ομάδες όσο και το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, διατίθενται να υποστηρίξουν την ΕΠΟ και να στείλουν τα σχετικά έγγραφα, αν και από τον OTE TV διαψεύδουν μέχρι στιγμής ότι υπάρχει σχετικό αίτημα της ΕΠΟ προς αυτούς.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 29 Μαρτίου (9:30 το πρωί).

sdna

Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.

MARI themes

Από το Blogger.