Εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξέλλων - Τουλάχιστον 11 οι νεκροί (video)




Σοκ και Δέος στις Βρυξέλλες! Δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 11 νεκροί από εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών! Μεγάλη έκρηξη και στο σταθμό του Μετρό στο Μάλμπεκ, έναν σταθμό πριν από την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο της Κομισιόν!

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εννέα το πρωί ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών. Τουλάχιστον 35 οι τραυματίες. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη και νεκρών. Το NBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17! Για αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει λόγο και το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.


Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.



Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, ενώ δείχνουν τους άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις».Όπως μετέδωσε το Βέλγιο πρακτορείο ειδήσεων, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί!



«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες μέχρι στιγμής. Το αεροδρόμιο έχει εκκενωθεί. Σκηνές τρόμου και πανικού στην καρδιά της Ευρώπης.

Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!



Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις Βελγικές αρχές. Το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στο «4».



Όλα συνέβησαν οκτώ το πρωϊ ώρα Βρυξελλών της Τρίτης (22/03/2016) όταν δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν τον τρόμο και τον πανικό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο, το Zavendem.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την παρακάτω αναφορά: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είδα μία μικρή βόμβα δίπλα στο check – in. Ακόμα σοκαρισμένος».

Αυτήν την στιγμή το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.

Δείτε live από το Sky News:







Όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Το NBC κάνει λόγο αυτήν την στιγμή για νεκρούς.

Και το Russian Today επικαλούμενο εκπρόσωπο της Βέλγικης αστυνομίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών. Σύμφωνα με το RT οι νεκροί ανέρχονται στους 11. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα ακριβή αίτια των εκρήξεων, αλλά ούτε και για το αν πράγματι υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με αναφορές οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο desk των American Airlines. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει πέσει τμήμα της οροφής.

Υπάλληλος της Swissport δήλωσε στο Φιλανδικό VRT πως: «Εκείνη την ώρα είχα διάλειμμα. Άκουσα μία μεγάλη έκρηξη. Είδα πάνω από την αίθουσα αναχωρήσεων να υψώνεται ένα σύννεφο καπνού. Τα παράθυρα είναι εντελώς κατεστραμμένα. Οι άνθρωποι πετάγονταν έξω σε κατάσταση σοκ».



Ανεστάλλησαν όλα τα τα δρομολόγια του τρένου προς το αεροδρόμιο. Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.