Δεν θα πιστέψεις ότι αυτές οι σπηλιές υπάρχουν στη Γη




Τα arachnocampa luminosa ή Glowworms (σκουλήκια που λαμπυρίζουν), θεωρούνται παράξενα και συνάμα υπέροχα πλάσματα, τα οποία ζουν κατά μεγάλες αποικίες βαθιά μέσα σε ασβεστολιθικές σπηλιές στην Νέα Ζηλανδία.




Λέγεται ότι ζουν εκεί εδώ και 30 εκατομμύρια χρόνια και εκπέμπουν όλον αυτόν τον καιρό ένα πράσινο και μπλε φως αρκετό για να φωτίζει ικανοποιητικά τις σπηλιές. Το φως που εκπέμπουν σε συνδυασμό με το σκοτεινό περιβάλλον του σπηλαίου, μαγεύουν τους επισκέπτες.

Το μοναδικό αυτό θέαμα αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει ο Καναδός Jordan Poste στις σπηλιές Waitomo Glowworm της Βόρειας Νέας Ζηλανδίας και αποφάσισε να το μοιραστεί με όλους εκείνους που πιθανότατα δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι εκεί.


Το βίντεο που δείχνει το0 το μαγευτικό φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη χρειάστηκε δυο ώρες για να γυριστεί, καθώς τα arachnocampa luminosa δεν λάμπουν όλα ταυτόχρονα.

Για την ιστορία, τα φωτεινά σκουλήκια βρίσκονται στην Νέα Ζηλανδία και στην ανατολική Αυστραλία. Το αυστραλιανό είδος έχει λιγότερο φως και βρίσκεται σε μικρότερες αποικίες.

Η φωτεινή ομορφιά αυτών των πλασμάτων δεν κρατά για πολύ, καθώς ζουν μόνο για να ζευγαρώσουν.


Μείνετε ενημερωμένοι μόνο με ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.