Αφιέρωμα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 1983-2016

Μερικές φορές η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και σήμερα μας το απέδειξε για ακόμη μία φορά, με την είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη.

Ένας άνθρωπος νέος, στην καλύτερη περίοδο της ζωής του, έφυγε τόσο ξαφνικά και απρόσμενα. Παρασκευή επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για αυτόν.


Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου το 1983και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία.
Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής,

Οι πρώην του συνάδελφοι κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που του άρεσε να σκαρώνει φάρσες και αστεία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Η στρατιωτική ζωή δεν φαινόταν να του ταιριάζει. Γρήγορα την εγκατέλειψε προκειμένου να κάνει καριέρα στο τραγούδι.

Τα τελευταία χρόνια το όνομά του έγινε συνώνυμο της επιτυχίας.






Το ταλέντο του δεν άργησε να αναγνωριστεί και ο Παντελής Παντελίδης βρέθηκε να τραγουδά δίπλα στα πιο γνωστά ονόματα και στις πιο μεγάλες αθηναϊκές πίστες. Τα μαγαζιά γέμιζαν και ο κόσμος τον αγαπούσε για την απλότητα που έδειχνε.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες», ο οποίος κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.



Να σημειώσουμε ότι ο Π.Παντελίδης ήταν ένας 100% αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης εκτός κυκλωμάτων, που αναδείχθηκε όχι μέσω κάποιας εταιρικής εμπορικής προώθησης αλλά χρησιμοποιώντας ένα δωμάτιο... του διαμερίσματος που έμενε προκειμένου να ηχογραφήσει με την κιθάρα του τα τραγούδια του και να ανεβάζει βίντεο στο youtube.

To 2012 είχε προηγηθεί μια κακόγουστη φάρσα μέσω Ίντερνετ στην οποία τον παρουσίαζαν ως νεκρό σε τροχαίο κάτι που στην πραγματικότητα δεν είχε γίνει.

Η μακάβρια φάρσα τότε δημιουργήθηκε από σελίδα στο Facebook στη μνήμη του τραγουδιστή. Τότε έλεγαν ότι ο Παντελής Παντελίδης τραυματίστηκε θανάσιμα και πέθανε στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε όταν διερχόμενος οδηγός έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε κολώνα

Δυστυχώς σήμερα δεν είναι φάρσα, ο Παντελής όντως σκοτώθηκε και η πίκρα σε όλους τους θαυμαστές του είναι πέρα για πέρα αληθινή και επαληθεύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια.




Αφιέρωμα στον Παντελή Παντελίδη - Το Πρωινό - 19-02-16




Μεγάλη επιτυχία του έγιναν και τα τραγούδια: «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία μέχρι και σήμερα παίζουν καθημερινά στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων