Η παλιά Κοζάνη ζωντανεύει μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό (video)


Αναμνήσεις απο την παλιά Κοζάνη και άρωμα από παλιότερες στιγμές της πόλης ξυπνά και χαρίζει μια ομάδα στο facebook με τίτλο “Κοζάνη, μνήμες, αναμνήσεις και εικόνες”.

Πρόκειται για μια ομάδα που μέσα σε τρία χρόνια συγκέντρωσε πάνω από 5000 μέλη που βγάζουν στο φως οπτικό κυρίως υλικό και ιστορίες από την παλιά Κοζάνη.

”Παρατηρώντας αυτή την ανάγκη, ξεκινήσαμε με την ιδέα που είναι περισσότερο χόμπυ” λέει ο διαχειριστής Κώστας Καραμάρκος. Στις σελίδες φιλοξενούμε υλικό, βίντεο, εικόνες που σχετίζονται με την Κοζάνη και τους κατοίκους της, αλλά και με τους απόδημους Κοζανίτες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.

“Ξεκινήσαμε το Νοέμβρη του 2012 εκατό άνθρωποι και τώρα έχουμε φτάσει τα 5000 άτομα κι εκεί προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε υλικό που σχετίζεται με την πόλη και τους ανθρώπους της κυρίως” λέει ο Κώστας Καραμάρκος.

Τα μέλη της ομάδας μένουν έκπληκτα από το αρχείο που υπάρχει κρυμμένο μέσα στα συρτάρια των παλιών Κοζανιτών, ενώ μετά από κάθε δημοσίευση ακολουθεί καταιγισμός σχολίων.
Πολλές τέτοιες ιστορίες βγήκαν στο φως για την πλατεία της Κοζάνης και η ομάδα πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υλικό με στιγμές της κεντρικής πλατείας, προκειμένου να το αναδείξει με αφορμή την παράδοση της νέας πλατείας. “Κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε υλικό για την πλατεία και τον κεντρικό πεζόδρομο και να φτιάξουμε μια ιστορία.

Πάρα πολλοί φίλοι και μέλη της ομάδας άρχισαν να ανεβάζουν υλικό με καταιγιστικό ρυθμό πλέον κι έχουμε και πολλές εκπλήξεις γαι τις ιστορίες που κουβαλούν οι φωτογραφίες” λέει ο Κ. Καραμάρκος.

“Η ιδέα ήταν να μαζέψουμε κυρίως φωτογραφίες και ήδη έχουμε πάνω από 450 από όλες τις διαδοχικές φάσεις που πέρασε η πλατεία και ο πεζόδρομος. Αποκριές, γιορτές, συγκεντρώσεις, παντού η πλατεία σημείο αναφοράς” λέει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.


Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv